SUDEDAMOSIOS DALYS: 700 g miltų,
150 g cukraus, 2 kiaušiniai, 300–350 ml kefyro, 1 šaukštelis kepimo miltelių, Druskos, Aliejaus kepimui, Cukraus pudros pabarstymui. GAMINIMAS: Kefyrą, cukrų ir kiaušinius išplakame. Persijojame miltus. Sumaišome juos su kepimo milteliais ir įmaišome į kefyro plakinį. Užminkome tešlą. Jei trūksta, pridedame miltų. Tešlą uždengiame ir leidžiame pastovėti 20 minučių. Po to tešlą iškočiojame 0,4 cm storio lėkšteliais. Tada tradiciškai: supjaustome stačiakampiais, įpjauname vidų ir susukame žagarėlį. Dedame į įkaitintą aliejų ir kepame iš abiejų pusių, kol gražiai pagelsta. Iškepti apibarstomi cukraus pudra. Skanaus!
Mmmm… Tobulas vaikystės prisiminimas… Sekmadienis… Šaltas žiemos rytas… O mama virtuvėje kepa… Iš kvapo supranti, kad tai – žagarėliai. Noriu su jumis pasidalyti savo mamos žagarėlių receptu. Žagarėliai išeina purūs, iškilę, stori ir minkšti.