Gero apetito! | Purūs kalėdiniai žagarėliai su kefyru

December 4th, 2012


Mmmm… Tobulas vaikystės prisiminimas… Sekmadienis… Šaltas žiemos rytas… O mama virtuvėje kepa… Iš kvapo supranti, kad tai – žagarėliai. Noriu su jumis pasidalyti savo mamos žagarėlių receptu. Žagarėliai išeina purūs, iškilę, stori ir minkšti.

SUDEDAMOSIOS DALYS:

700 g miltų,

150 g cukraus,

2 kiaušiniai,

300–350 ml kefyro,

1 šaukštelis kepimo miltelių,

Druskos,

Aliejaus kepimui,

Cukraus pudros pabarstymui.

GAMINIMAS:

Kefyrą, cukrų ir kiaušinius išplakame.

Persijojame miltus. Sumaišome juos su kepimo milteliais ir įmaišome į kefyro plakinį.

Užminkome tešlą. Jei trūksta, pridedame miltų. Tešlą uždengiame ir leidžiame pastovėti 20 minučių.

Po to tešlą iškočiojame 0,4 cm storio lėkšteliais.

Tada tradiciškai: supjaustome stačiakampiais, įpjauname vidų ir susukame žagarėlį.

Dedame į įkaitintą aliejų ir kepame iš abiejų pusių, kol gražiai pagelsta.

Iškepti apibarstomi cukraus pudra.

Skanaus!

 

Komentuokite čia: